top of page

About Lieve

Lieve groeide op in het iconisch huis te Destelbergen bij Gent, ontworpen door haar revolutionaire oom, architect-minimalistische kunstenaar René Heyvaert. Tot op vandaag is Lieve nog steeds sterk beïnvloed door René’s artistieke visie. Voor haar was het vanzelfsprekend om zich als jonge vrouw in te schrijven in de Gentse kunstacademie.

 

Het lot besliste er echter over om haar artistieke ambities 25 jaar uit te stellen: Lieve stichtte een gezin en verzeilde via haar partner in de professionele reiswereld. Op die manier greep zij de kans om diverse wereldreizen te maken en haar te laten beïnvloeden door de verschillende culturen: het Boeddhisme in Nepal, Tibet en Sri Lanka; de Aboriginals in Australië; het animisme in het West-Afrikaanse Mali; de Indianen in Noord-Amerika; hindoeïsme in Indonesië en het islamisme in het Midden-Oosten. Ook de moderne architectuur in New York, Sydney, Dubai, Abu Dhabi sprak tot haar verbeelding.

 

 

 

Over haar werk

“Kunst betekent voor mij het meest zinvolle antwoord op het leven. Daardoor vind ik hier een plaats van mijn wezen in het universum. Ik kijk naar de dingen achter de dingen, de stilte en de leegte, het innerlijke gevoelsleven van de mens. Ik probeer het onzichtbare zichtbaar te maken. De eindeloze verborgen energie die zich tot vorm kan transformeren, de vorm die opnieuw overgaat naar energie: de natuur, de architectuur en emoties zijn mijn belangrijkste inspiratiebronnen. Ik ben uitermate geboeid door zeer uiteenlopende hedendaagse kunstvormen”.

 

“Lieve haar werk verrast door haar avontuurlijk parcours waarbij zij toch een eigen stijl blijft behouden. Het mixen van schilderen en grafiek is een verrijking voor de twee elementen. Het gebruik van plannen en lijnen als basis evolueert tot een boeiend beginpunt om beelden te laten ‘rijpen’ …

Lieve durft, experimenteert en zij is heel open, zowel voor feedback, tips als kritiek. Zij blijft geboeid zowel door heel vrije vormen als meer strakke vormgeving, met haar intuitie maakt zij er een boeiend geheel van.”

“Een serie interessante beelden met fel kleurgebruik en open composities, die een coherent geheel vormt. Een andere serie waarin via collage in zwart-wit nieuwe patronen, structuren worden gevonden werkt ook goed. Het strakkere karakter geeft een mooi evenwicht met de energieke, meer organische vormen van de eerste serie. Het zou boeiend zijn om deze twee werelden echt naast elkaar te presenteren.” Proces- en productevaluatie Academie Beeldende Kunst, Zottegem

Tentoonstellingen & Publicaties

  • Catalogus ‘Kunst in de Burgstraat’

  • Groepstentoonstelling (Afsnee)

  • Centrum voor Jonge Kunst (Mariakerke)

  • Les Trésors (Sint-Martens-Latem)

  • Geuzenhuis & Nieuwe Vaart (Gent)

bottom of page